LILLEHAMMER ART FESTIVAL


PROSJEKTTYPE: INDIVIDUELT
VERKTØY: PHOTOSHOP CC, ILLUSTRATOR CC
FORM: WEB DESIGN
SKOLE: CENTRAL SAINT MARTINS, UAL
FAG: UTFORSKE PRAKSIS

BRIEF: Skap et designet objekt som summerer ditt syn på temaet design og interaksjon. Vurder dine egne tanker og meninger om hva grafisk design betyr for deg, og betydningen av å være en designer.

I tillegg til dette skulle jeg velge ut et verktøy, en form og en hensikt som skulle benyttes i oppgaven. Jeg valgte klarhet (hensikt), nettside (form) og farger (verktøy). En av disse skulle være noe som ville utfordre meg, og som jeg skulle studere dypere. Jeg ble utfordret med å studere bruk av farger i denne oppgaven.


LØSNING: Jeg designet en nettside hvor jeg ville bruke farge som det viktigste verktøyet for å bringe klarhet til brukeren om hvordan hun/han bruker nettsiden. Jeg ville at nettsiden skal være morsom og attraktiv, men også at informasjonen skal være tydelig og lett å finne for brukeren.

For meg så er grafisk design det å kommunisere med et publikum, med formålet å informere, løse eller selge noe til dem. Jeg har alltid målgruppen i tankene når jeg designer noe. Nettsiden skulle være enkel, brukervennlig og moro, for å gjøre nettsiden verdifull for brukeren. Dette var mine tanker om hva jeg ville kommunisere gjennom mitt design.

Jeg eksperimenterte mye med fargekombinasjoner og farge relasjoner. Jeg visste at jeg ville ha en farge for hver del av nettstedet, slik at det er forskjellige farger for film, utstilling og musikk. Jeg gjorde dette slik at folk ville kunne lettere forstå hvor de er på nettstedet ved å se på fargene.