WOMEN IN COMIC BOOKS


PROSJEKTTYPE: INDIVIDUELT
VERKTØY: PHOTOSHOP CC, ILLUSTRATOR CC, INDESIGN CC, CANON EOS 650D
FORM: BOOKLET, BILAG TIL TEGNESERIEBØKER
SKOLE: CENTRAL SAINT MARTINS, UAL
FAG: UTFORSKE PRAKSIS
FOTO: ELISE BJERKNES


BRIEF:The Great Debate. Visualisering av en debatt. Du er fri i å velge hvilken debatt du vil, så lenge den har klare motstridende sider der begge sidene av debatten skal være representert. Formatet til debatten er fritt, men den må være vurdert opp mot målgruppe, og hvor hensiktsmessig den er i forhold til debatten.

Denne oppgaven var fleksibel nok til at vi kunne utvikle oppgaven for å skape mer interesante prosjekter, der vi fikk uttrykt oss på ønsket måte.LØSNING: Temaet jeg ønsket å takle var kvinner i tegneserier, med fokus på superhelter. Formatet til debatten ville være en comic. Dette ville være et lite bilag som skulle festes til baksiden av single-issue tegneserier, som man kan få kjøpt på tegneserie butikker. På denne måten vil fans av tegneserier få se debatten og reflektere over hva de selv mener om saken.

Konseptet er å gi leseren informasjon om emnet, slik at han eller hun kunne selv bestemme hvilken side av debatten de var på. Er andelen kvinner viktig og om det virkelig er et problem? Comic books er bare tegneserier, så betyr det egentlig noe om det er få kvinnelig karakterer og artister? Har tegneserier påvirker oss og hvordan vi tenker om kvinner i den virkelige verden?

Oppslag tre, viser sammenligning av en karakter i forskjellig media/plater.
Oppslag fire, om karakteren Thor.
Nærbilde av oppslag fire.
Nærbilde fra oppslag fire.
Oppslag fem i bladet. Avsluttning på debatten.
Nærbilde av forsiden til bladet. Flere mannlige figurer som dekker hele bakgrunnen, mens en kvinnlig figur titter fram mellom overskriften.